ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Το κρατικό κανάλι απέλυσε γνωστή παρουσιάστρια ειδήσεων γιατί φορούσε σταυρουδάκι!

 

 

 

Μπορεί μια αλυσίδα με έναν μικρό σταυρό να είναι λόγος να χάσει κάποιος την δουλειά του; Προφανώς είναι, αν ζείτε στη ‘πολυπολιτισμική’ Νορβηγία και είστε μέλος του προσωπικού του κρατικού καναλιού NRK, όπως αναφέρει η ‘La Republica’. Η Siv Kristin Sællmann – μια δημοφιλής παρουσιάστρια τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων στη Νορβηγία, απολύθηκε από τη δουλειά της επειδή έβγαινε «ζωντανά» στα δελτία φορώντας ένα αλυσιδάκι με ένα σταυρό (1,4 εκατοστά).

 

 

 

Μερικοί τηλεθεατές – κυρίως μέλη της τοπικής μουσουλμανικής κοινότητας – διαμαρτυρήθηκαν, υποστηρίζοντας ότι «ένα περιδέραιο με ένα σταυρό προσβάλλει το Ισλάμ» και «αυτό το σύμβολο δεν εγγυάται την αμεροληψία του τηλεοπτικού καναλιού».

 

 

Η δημοσιογράφος, ένα από τα πιο γνωστά και πιο δημοφιλή ονόματα της νορβηγικής δημόσιας τηλεόρασης, απολύθηκε και της απαγορεύτηκε να παρουσιάζει τις εκπομπές της, με το σκεπτικό «μήπως γίνει μια πηγή διχόνοιας και εγκλημάτων» (!).

 

 

 

 

 

 Η υπόθεση αυτή, όπως σημειώνει η εφημερίδα, είναι παρόμοια με την ιστορία της Nadia Eweida, μιας Χριστιανής υπαλλήλου της British Airways, η οποία μετά από επτά χρόνια κέρδισε την δικαστική μάχη της. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αναγνώρισε ότι έπεσε θύμα διακρίσεων (για την υπόθεση βλέπε εδώ, εδώ και εδώ).

 

 

Τον Ιανουάριο του 2013, το ΕΣΔΑ εξέδωσε αποφάσεις για τις υποθέσεις τεσσάρων χριστιανών από τη Μεγάλη Βρετανία. Οι υποθέσεις αφορούσαν παραβιάσεις του άρθρου 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σύμφωνα με την οποία, κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση της γνώμη του, στην ελευθερία της συνείδησης και της θρησκείας.

 

 

Το δικαστήριο ικανοποίησε το αίτημα της πρώην υπαλλήλου της British Airways Nadia Eweida, η οποία είχε εκδιωχθεί επειδή φορούσε ένα σταυρό και υποχρέωσε την British Airways να πληρώσει 32.000 ευρώ ως αποζημίωση.

 

 

One thought on “ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Το κρατικό κανάλι απέλυσε γνωστή παρουσιάστρια ειδήσεων γιατί φορούσε σταυρουδάκι!”

 1. Μήπως θυμόσαστε τη διαφήμιση για κάποιο τυρί στην Ελληνική τηλεόραση πριν μερικές εβδομάδες, που μια κυρία έλεγε: «Τόστ. Βάζουμε δυο φέτες ψωμί, βάζουμε τυρί , ΤΟ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ και το ψήνουμε.» Κατά πως φαίνεται, κάποιοι ενοχλήθηκαν με τη σταύρωση του εδέσματος και ΕΚΟΨΑΝ τη φράση. Ευσι τώρα προβάλεται η διαφήμιση ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΦΡΑΣΗ: ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ.
  Έτσι, όπως διαπιστώνετε κι’ εσείς,δεν είμαστε διαφορετικοί από άλλους «πολιτισμένους Ευρωπαίους». Στο ίδιο καζάνι βράζουμε.
  Δυστυχώς, ούτε είχαμε ούτε έχουμε ΗΓΕΤΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.
  Ζούμε σ’ έναν αντιχριστιανικό κόσμο.
  Ο Θεός ας μας ευσπλαχνιστεί και ας φωτίσει τον νουν όσων έχουν τις αντιχριστιανικές σκέψεις να δουν το σωστό δρόμο της σωτηρίας.
  Κύριε ελέησον

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s