Θυρανοίξια του Ι.Ναού του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου από τον Οικ. Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)  

Θυρανοίξια του Ι.Ναού του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου από τον Οικ. Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)http://www.agioritikovima.gr

Τα θυρανοίξια του πρώτου εν Ελλάδι Ιερού Ναού του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου τελέσθηκαν υπό της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, αμέσως μετά την λήξη της Πατριαρχικής Χοροστασίας η οποία έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής 4 Οκτωβρίου 2015 εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Κατά την διάρκεια των Θυρανοιξίων του νεοανεγερθέντος Ιερού Ναού παρέστη σύσσωμη η Τίμια Πατριαρχική Συνοδεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος ως Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, πολλοί Αρχιερείς, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη κ. Orhan Yalman OKAN, Οφφικιούχοι της Μ.τ.Χ.Ε, οι Δήμαρχοι Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου, εκπρόσωποι του Στρατού Ξηράς, της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και των Πολιτιστικών Φορέων του Λαγκαδά, καθώς και πλήθος κόσμου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της Τελετής των Θυρανοιξίων ξεχωριστή θέση είχαν οι Σεπτές Εικόνες οι οποίες έφεραν οι πρόγονοι μας από τις αλησμόνητες πατρίδες και περιοχές της Μικράς Ασίας και του Πόντου.

Εν συνεχεία ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, μετέβη εις την ιστορική περιοχή της Λητής όπου και ετέλεσε τα εγκαίνια του πνευματικού κέντρου του ενοριακού Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου, το οποίο και αφιερώθηκε εις τους προσφάτως ανακηρυχθέντες Αγίους Ακάκιο και Δαμασκηνό τον Στουδίτη, Επισκόπων Λητής και Ρεντίνης καθώς επίσης και τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής και του παραπλεύρως Ιερού Άλσους το οποίο και αφιερώθηκε εις την Υπεραγία Θεοτόκο.

Patr thryranoixia2.jpg
Patr thryranoixia3.jpg
Patr thryranoixia5.jpg
Patr thryranoixia6.jpg
Patr thryranoixia8.jpg
Patr thryranoixia9.jpg
Patr thryranoixia10.jpg
Patr thryranoixia11.jpg
Patr thryranoixia13.jpg
Patr thryranoixia15.jpg
Patr thryranoixia16.jpg
Patr thryranoixia18.jpg
Patr thryranoixia19.jpg
Patr thryranoixia21.jpg

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s