ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΡΗΤΗΣ: ΠΕΝΘΙΜΗ ΚΩΔΩΝΟΚΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΜΑΧΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΩΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συμμετέχοντας στον πόνο και τη θλίψη για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί, ανακοινώνει ότι την προσεχή Παρασκευή, 24 Ιουλίου και ώρα 12η μεσημβρινή θα πραγματοποιηθεί δεκάλεπτη πένθιμη κωδωνοκρουσία σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μεγαλονήσου Κρήτης.

Στις Ιερές Μονές και τα Ιερά Ησυχαστήρια της Εκκλησίας Κρήτης θα τελεσθεί  ο Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο, την Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους μας, ως έκφραση της έντονης προσευχητικής αγωνίας και της παρακλητικής αναφοράς όλων μας, υπέρ των ιερών και των οσίων του Γένους μας, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, που διανύομε. 

Επί πλέον, οι κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις θα πραγματοποιήσουν και άλλες σχετικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα γνωστοποιηθούν στον Ιερό Κλήρο και το Ποίμνιο κάθε Εκκλησιαστικής Επαρχίας. 

Η Εκκλησία της Κρήτης δέεται καρδιακά για την Μητέρα Εκκλησία, τον Πάνσεπτο Οικουμενικό Θρόνο και τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη μας Κύριο Κύριο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, προσβλέποντας στο έλεος και τη φιλανθρωπία του Πανοικτίρμονος Θεού, για την προσβλητική και απαράδεκτη αυτή απόφαση. 

Η Αγιά Σοφιά, το Μέγα Μοναστήρι, η Μεγάλη Εκκλησία του Γένους και της Ρωμιοσύνης δεν θα παύσει να σκεπάζει, κάτω από τον ουρανομήκη τρούλλο Της, την προσευχή και την παράκληση, κάθε Ορθοδόξου Χριστιανού και σύνολου του Χριστιανικού Κόσμου. 

Ηράκλειο, 20 Ιουλίου 2020

 Από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης

https://romalewfronimati.blogspot.com/2020/07/blog-post_63.html

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s