Στοχοποιεί το Πατριαρχείο;

Του Σταύρου Τζίμα

Έρχεται η σειρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου μετά την Αγία Σοφία; ο Αρχιεπίσκοπος  Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, στενός συνεργάτης του κ.κ. Βαρθολομαίου, εξέφρασε ανοιχτά τους φόβους του.

«Ελπίζω να μη σημάνει και επιδείνωση της στάσης της τουρκικής κυβερνήσεως έναντι του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των λοιπών χριστιανικών μειονοτήτων της Τουρκίας και μια αρνητική στροφή στον σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών»,

δήλωσε, σχολιάζοντας τη μετατροπή του συμβόλου της χριστιανοσύνης σε τζαμί.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Τούρκος πολίτης ο ίδιος, ξέρει να διαβάζει και να αποκρυπτογραφεί τις μεθοδεύσεις του  Ερντογάν και των καθεστωτικών μηχανισμών του εις βάρος των χριστιανών που έχουν απομείνει στην Τουρκία, την οποία φιλοδοξεί να μετατρέψει σε θάλασσα του Ισλάμ. Σβήνει, κάνοντας τζαμί την Αγία Σοφία, τον έναν χριστιανικό φάρο, και το ίδιο, όπως επισημαίνει και ο κ. Ελπιδοφόρος, έχει (πιθανότατα) στο μυαλό του να κάνει και με το κέντρο της παγκόσμιας Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Είναι καιρός τώρα, που μαζί με τις προαναγγελίες για λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τεμένους έχει ξεκινήσει και η στοχοποίηση του κ.κ. Βαρθολομαίου, μέσα από ελεγχόμενα από τον ισλαμιστή ηγέτη έντυπα. Ως συνωμότη από κοινού με τον Φετουλάχ Γκιουλέν για την ανατροπή του Ερντογάν στο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 τον εμφάνιζε το, ελεγχόμενο από τον γαμπρό του Τούρκου προέδρου, περιοδικό Gerçek Hayat, πράκτορα της CIA (!) τον αποκαλούσε με αφορμή τα γεγονότα στην Αγία Σοφία η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ».

Η επιχείρηση απαξίωσης του οικουμενικού ρόλου του κ.κ. Βαρθολομαίου διά της ταύτισής του με τους Έλληνες εχθρούς και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στόχο έχει να καλλιεργήσει κλίμα και να προλειάνει το έδαφος για την απόλυτη υποβάθμιση ή και κατάργηση του Πατριαρχείου. Η μετατροπή του «ναού των ναών» σε ισλαμικό τέμενος επέφερε ισχυρό πλήγμα στην παγκόσμια χριστιανική κοινότητα, αποδυναμώνοντας το Φανάρι, που διαισθάνεται επερχόμενα δεινά και για το ίδιο. Η τραγωδία επ’ αυτού είναι ότι ο Ερντογάν θα έχει σύμμαχο την ορθόδοξη χριστιανική Ρωσία, που (θα) τρίβει τα χέρια της, μια και η ίδια χρόνια τώρα μεθοδεύει την αποδυνάμωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου ώστε να πάρει η Μόσχα τα πρωτεία της Ορθοδοξίας και να γίνει η «Τρίτη Ρώμη». Εξάλλου, ο ίδιος ο Πούτιν με αφορμή το ουκρανικό ζήτημα δεν δίστασε, σε μιαν ανοίκεια για ηγέτη επίθεση, να δηλώσει δημόσια ότι ο κ.κ. Βαρθολομαίος χρηματίζεται!

https://romalewfronimati.blogspot.com/2020/07/blog-post_70.html

Πηγή: Καθημερινή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s