ΦΑΝΑΡΙΟΥ: Με το «Τη Υπερμάχω» σε όλους τους ναούς την ώρα της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής στην Αγιασοφιά η απάντηση των Ορθοδόξων στην Ύβρη

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ»

Την ώρα της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής στην Αγία Σοφία να ανοίξουν  όλοι οι ορθόδοξοι ναοί και τα μοναστήρια  της οικουμένης και ο πιστός λαός, οι αρχιερείς, οι ιερείς, οι μοναχοί και οι μοναχές να ψάλλουν τον Ακάθιστο Ύμνο, προτείνει με αποκλειστική δήλωση του στο orthodoxia.info ο Μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Η απάντηση μας στο ανοσιούργημα που επιτελείται στις μέρες μας δεν μπορεί παρά να έρθει μέσα από την προσευχή. Όπως οι πρόγονοι και οι Πατέρες μας στρέφονταν στην Υπεραγία Θεοτόκο, την Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους μας, κάθε φορά που οι εχθροί πολιορκούσαν τα τείχη της Βασιλεύουσας, έτσι κι εμείς τώρα εκεί πρέπει να προσφύγουμε και ειρηνικά μέσα από την ψυχή μας να ζητήσουμε από την Παναγία μας να ελευθερώσει τον ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας «εκ παντοίων κινδύνων», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Φαναρίου.

 «Με έναν ανόητο και, όχι μόνο, προκλητικό τρόπο καλύπτουν τα ψηφιδωτά με κουρτίνες θεωρώντας ότι θα εμποδίσουν την ακτίνες τις αλήθειας και του πολιτισμού να φωτίζουν τις ψυχές των πολιτισμένων ανθρώπων. Ο Θεός επιτρέπει αυτή την Ύβρη, για να είναι θορυβώδης στην ιστορία του κόσμου  η πτώση των υβριστών».

Ο Μητροπολίτης Φαναρίου υποστηρίζει πως «μέσα από την ενότητα της πίστεως και την προσήλωση στις παραδόσεις θα καταθέτουμε πάντοτε ως ορθόδοξοι άνθρωποι και ως ευσεβές Γένος τη μαρτυρία της Σοφίας του Θεού».

«Φανταστείτε την ώρα που κάτω από τα σπουδαία ψηφιδωτά και τον φωτεινό τρούλο που φαίνεται να εγγίζει τους ουρανούς θα ακούγονται οι στίχοι του κορανίου, στους ναούς της Πατρίδας μας μας κι όλου του κόσμου να ακούγεται το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» και όλος ο πλανήτης να συνειδητοποιήσει τί ιστορία φέρει αυτό το μοναδικό μνημείο» τονίζει ο μητροπολίτης Φαναρίου ο οποίος επικαλούμενος πρόσφατη δήλωση του καθηγητή κ. Βλ. Φειδά στο orthodoxia.info υπενθυμίζει πως στην Αγία Σοφία, «γεννήθηκαν όλοι οι ορθόδοξοι λαοί της Ανατολής και αναγεννήθηκαν όλοι οι χριστιανικοί λαοί της Δύσεως».

 «Όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε ο καθηγητής κ. Β. Φειδάς «στην Aγία Σοφία δεν έχει ακόμη τελειώση η διακοπείσα κατά την άλωση αιώνια θεία Λειτουργία της, γι’ αυτό συνεχίζεται μυστικώς σε όλες τις Άγιες Σοφίες όλων των oρθοδόξων λαών γιά να ακτινοβολούν το φως τους, όπως οι ακτίνες του Ηλίου, στην κοινή πηγή τους, την Αγία Σοφία της Κωνσταντινουπόλεως». «Για την Αγία Σοφία λοιπόν πρέπει να ενώσουμε τις προσευχές μας, στρεφόμενοι στην κοινή Mητέρα μας, την Υπεραγία Θεοτόκο»καταλήγει ο Μητροπολίτης Φαναρίου «και να νιώθουμε όλοι ότι όταν λειτουργεί ο Ουρανός, λειτουργείται όλη η γη».

https://orthodoxia.info/news/fanarioy-to-ti-ypermacho-se-oloys-t/

One thought on “ΦΑΝΑΡΙΟΥ: Με το «Τη Υπερμάχω» σε όλους τους ναούς την ώρα της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής στην Αγιασοφιά η απάντηση των Ορθοδόξων στην Ύβρη”

  1. ΝΑΙ ! Όλες οι καρδιές και ψυχές των ορθοδόξων της Οικουμένης, μαζί την ημέρα αυτή να ενώσουμε τις προσευχές μας να φωτίσει η ΠΑΝΑΝΑΓΙΑ, ακόμα και τους μουσουλμάνους για το έκτρωμα της τουρκικής ηγεσίας, και των υποστηρικτών αυτής,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s