Περίπου 12.000 λιοντάρια έχουν αιχμαλωτιστεί για να σκοτωθούν από τουρίστες (pics)

Περίπου 12.000 λιοντάρια έχουν αιχμαλωτιστεί για να σκοτωθούν από τουρίστες

Στο νέο του βιβλίο, ο Lord Ashcroft μετά από έρευνα αναφέρει οτι περίπου 12.000 λιοντάρια έχουν «πιαστεί» για να σκοτωθούν από τουρίστες στην Αφρική.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με την βιομηχανία κυνηγιού στην Αφρική φέρνει στην δημοσιότητα το νέο βιβλίο του Lord Ashcroft με τίτλο «Unfair Game: An Exposé Of South Africa’s Captive-Bred Lion Industry».

Σε αυτό λοιπόν ο γνωστός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, ουσιαστικά ξεσκεπάζει ένα ολόκληρο κύκλωμα που υπάρχει, το οποίο κυνηγάαιχμαλωτίζει και κρατάει σε ειδικές φάρμες λιοντάρια, προκειμένου είτε να αναπαραχθούν εκεί, είτε να σκοτωθούν από του τουρίστες.

Σε ένα από τα κομμάτια του βιβλίου που δημοσίευσε η DailyMail αποκάλυψε αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 12.000 λιοντάρια εγκλωβισμένα στη Νότια Αφρική, περιμένοντας το… μοιραίο.

«Δεν είναι υπερβολή να πούμε οτι η κακοποίηση των λιονταριών στη Νότια Αφρική έχει εξελιχθεί σε βιομηχανία. Χιλιάδες εκτρέφονται κάθε χρόνο σε αγροκτήματα, απομακρύνονται από τις μητέρες τους ενώ είναι λίγο ημερών και στη συνέχεια χρησιμοποιούνται στον τουριστικό τομέα. Είτε σκοτώνονται σε κυνήγι, είτε απλώς σφάζονται για τα οστά τους και άλλα μέρη του σώματός τους που είναι πολύτιμα στις αγορές της Ασίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι συνθήκες και ο τρομακτικός αριθμός

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαμονή τους στα αγροκτήματα αυτά δεν είναι και η καλύτερη δυνατά, καθώς τρέφονται κακώς, υπάρχουν ανθυγιεινές συνθήκες, ξυλοκοπούνται και ναρκώνονται.

«Η έρευνά μου δείχνει οτι είναι πιθανό να υπάρχουν τουλάχιστον 12.000 λιοντάρια σε αιχμαλωσία. Παρά τον μεγάλο αριθμό, ο αντίστοιχος που έχει κέρδος από όλη αυτή την δουλειά, καταστρατηγώντας τους νόμους, είναι πολύ μικρός».

https://www.gazzetta.gr/plus/diethni/article/1485293/peripoy-12000-liontaria-ehoyn-aihmalotistei-gia-na-skotothoyn-apo-toyristes-pics

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s