ΒΙΝΤΕΟ – Συγκινημένος ο μητροπολίτης Λαρίσης μπροστά στην εικόνα της Παναγίας

Κοιτώντας την εικόνα της Παναγίας ο μητροπολίτης Λαρίσης από τον μητροπολίτικό ναό του Αγίου Αχιλλιου, απηύθυνε με συγκίνηση λόγους προς την Κυρία Θεοτόκο.

Ο κ. Ιερώνυμος, αμέσως μετά το αναγνωση των Χαιρετισμών, συναισθηματικά φορτισμενος θέλησε να απολογηθεί μπροστά στο εικόνσμα της Παναγίας για την θλιβερή εικόνα του άδειου ναού.

“Τι είναι αυτό Παναγία μου; Ακολουθία χωρίς λαό; Σου αρέσει αυτό Παναγία μου; Δεν το κάνουμε για σένα. Μας το επέβαλλαν. Είμαστε υποχρεωμένοι να το δεχτούμε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Κι εμείς από σένα περιμένουμε λύση. Είμαστε άνθρωποι και ως άνθρωποι είμαστε αδύναμοι”.

Σε άλλο σημείο ανέφερε “Εσύ ξέρεις Παναγία μου. Όμως κι εγώ δεν μπορώ να ψέλνω μόνος το “Τη Υπερμάχω Στρατηγώ”. Δεν αντέχω και δεν μπορώ να βλέπω μόνος την εικόνα σου και την μορφή σου. Ελέησέ μας, μεσίτευσε, βοήθήσε ώστε σε ότι μας βασανίζει να βρούμε λύση. Και δώσε και σε μας την δυνατότητα να λατρεύουμε τον Θεό ελεύθερα και ελεύθερα να σε προσκυνούμε όπως μας παρέδωσαν οι Άγιοι Πατέρες. Για να μην είναι μαύρη η Σαρακοστή. Για να μην είναι διαρκής Σαρακοστή οσο χρόνο κρατήσει αυτό που έχει ενσκύψει”.

ΠΗΓΗ:  ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV

https://orthodoxia.info/news/βιντεο-συγκινημένος-ο-μητροπολίτης-λ/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s