33 μέρες για την Ανάσταση ….

✔️Του Αρχιμ. Βαρνάβα Γιάγκου
Ηγουμένου της Ιεράς Μονής της Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης

Μικρή εξομολόγηση: Ο λόγος που είμαι Χριστιανός είναι επειδή κάποια στιγμή στην ζωή μου

– δόξα τω Θεώ σχετικά νωρίς – ένοιωσα να πνίγομαι από τον παραλογισμό του κόσμου τούτου και από τα αδιέξοδα γύρω μου κι εντός μου. Κι όταν άρχισα να ασφυκτιώ, να χάνομαι, να μην αντέχω άλλο, εμφανίστηκε στην ζωή μου αναπάντεχα, αποκαλύφθηκε σαν αστραπή σε δόξα ο Κύριος της αγάπης κι όλα άλλαξαν κι έγιναν θαυμαστά.

Από αυτή την αγάπη τρέφομαι πάνω από 30 χρόνια, αυτή η αγάπη με κρατά ζωντανό, αυτή η αγάπη με στηρίζει σ όλα μου τα σφάλματα και τις ανοησίες που κάνω. Αυτή η αγάπη με διδάσκει την συγχώρηση, την ανεκτικότητα, την περιχώρηση στους άλλους και κάθε φορά που Τον ξεχνώ και κάνω λάθη εισβάλλει στην ζωή μου με περισσότερη δύναμη.

Σ ’αυτή την αγάπη με διδάσκει και μου φανερώνεται ο γλυκύτατος Ιησούς και μου ζητά να αναζητώ τις ευθύνες μόνο στον εαυτό μου ακόμα κι αν φταίνε οι άλλοι, να κατανοώ κάθε άνθρωπο μέσα στην αμαρτία του ακόμα κι αν με έχει πληγώσει και να μην τον κρίνω. Από τότε μάλιστα που κατανόησα πως πίσω από κάθε εχθρότητα, αντιπάθεια ή άρνηση στο πρόσωπό μου εγώ είμαι ο αρχικός φταίχτης, ησύχασα. Μου αποκαλύφθηκε πως αν ήμουν καλύτερος άνθρωπος μπορεί να μην είχε συμβεί ό,τι συνέβη. Μα και στις λίγες φορές που δεν βρήκα καμία δική μου ευθύνη, κατάλαβα πως κάτι έπρεπε να διδαχτώ κι όταν έψαξα, το βρήκα, όσος καιρός κι αν χρειάστηκε.

Συγχωρήστε με, αλλά ο Χριστός που μου αποκαλύφθηκε, είναι Εκείνος που θα με έβγαζε στους δρόμους να τρέξω για τους ασθενείς αδελφούς μου αλλά και για τους άθεους και τους αλλόθρησκους ακόμα. Είναι Εκείνος που θα με κάνει να νοιάζομαι να μην πεθάνουν οι άνθρωποι γύρω μου, να μην αρρωστήσουν, να μην ταλαιπωρηθούν στα νοσοκομεία, να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας.

Έλεγε ο π. ‘Aντονυ Μπλουμ, ότι η ζωή των Χριστιανών πρέπει να είναι τέτοια, ώστε κι αν χανόταν το ευαγγέλιο ως γραπτή πηγή, να μπορεί να ξαναγραφτεί με βάση την ζωή των χριστιανών. Για να ζήσει ο κόσμος. Συγχωρήστε με αλλά εγώ σε αυτή την Εκκλησία πιστεύω.

https://www.exapsalmos.gr/2020/03/17/33-meres-gia-tin-anastasi/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s