Στα βήματα του Ιησού Χριστού: Ξανανοίγει ο ρωμαϊκός δρόμος που περπάτησε ο Μεσσίας για να φτάσει στο ναό των Ιεροσολύμων!

 

Στα βήματα του Ιησού Χριστού: Ξανανοίγει ο ρωμαϊκός δρόμος που περπάτησε ο Μεσσίας για να φτάσει στο ναό των Ιεροσολύμων!

Οι Ισραηλινοί φέρνουν και πάλι στο φως τον αρχαίο δρόμο που λέγεται ότι περπάτησε ο Ιησούς Χριστός για να φθάσει στο ναό των Ιεροσολύμων! Ο 2.000 ετών «Προσκυνηματικός δρόμος», ο οποίος χρησίμευσε ως κύρια οδός για τους επισκέπτες του αρχαίου ναού, ανακαλύφθηκε τυχαία το 2004 από εργάτες που επιδιόρθωναν ένα σπασμένο σωλήνα σε περιβόλι με πατάτες!

Του Αντώνη Μακατούνη 

Ο δρόμος των 320 μέτρων που θα οδηγεί στο ναό περνά από την Κολυμβήθρα του Σιλωάμ, (Σιλωάμ εβρ. προέλευσης, σημαίνει «Απεσταλμένος») όπου ο Ιησούς Χριστός έστειλε έναν τυφλό να πλυθεί για να ανακτήσει την όρασή του. Εκεί οι προσκυνητές θα πλένονται προτού επισκεφθούν τον ναό.

Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να «αγγίξουν την ιστορία» περπατώντας στα βήματα των αρχαίων προσκυνητών μέσα από μια σήραγγα κατά μήκος του αρχαίου δρόμου που οδηγεί στον εβραϊκό ναό.
Το πολυετές σχέδιο έργο της ανασκαφής κάτω από την Παλαιστινιακή γειτονιά του Silwan χρηματοδοτείται από δωρητές, συμπεριλαμβανομένων του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Roman Abramovitch, του Ρεπουμπλικανικού μέγα δωρητή Sheldon Adelson και του ιδρυτή της Oracle, Larry Ellison.

Η παρουσίαση του έργου έγινε ενώπιον του Πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Ισραήλ David Friedman, τού Αμερικανού διαμεσολαβητή, Jason Greenblatt και του ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Lindsey Graham. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, και η σύζυγός του Sara.
Η παρουσία Αμερικανών αξιωματούχων στη συγκεκριμένη εκδήλωση ωστόσο, πυροδότησε νέες κατηγορίες ότι οι ΗΠΑ βοηθούν τα σχέδια του Ισραήλ στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Οι Παλαιστίνιοι ως γνωστό έχουν διακόψει τις σχέσεις τους με τον Λευκό Οίκο, από τότε που ο Τράμπ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, το Δεκέμβριο του 2017.

Το Ισραήλ κατέλαβε την ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκονταν οι πιο ευαίσθητες ιερές τοποθεσίες της πόλης, το 1967 , ενώ οι Παλαιστίνιοι εξακολουθούν να θεωρούν την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα ενός μελλοντικού ανεξάρτητου κράτους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s