Σκ. Μόρισον: «Ο Θεός να ευλογεί την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία»

Σκ. Μόρισον: «Ο Θεός να ευλογεί την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία»

(Σ.Σ. Στις άλλες χώρες η Ορθοδοξία αποτελεί πηγή έμπνευσης, πίστης, ευλάβειας, σεβασμού και στην Ορθόδοξη Ελλάδα από κυβερνώντες και μη, ανεπιθύμητη……)

Γνωστός για τα φιλελληνικά  του αισθήματα και πάντα κοντά στο πλευρό της ελληνικής ορθόδοξης παροικίας ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ ​​Μόρισον χαιρετίζει τον νέο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο στην Αυστραλία, σε επιστολή του που δημοσιεύει το neoskosmos.com.

«Συμμετέχω στην Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας για να αποτίσω φόρο τιμής στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του ως νέου Προκαθήμενου της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αυστραλία.

Ως νεαρός άνδρας, ο Αρχιεπίσκοπος επέλεξε μια ζωή αφοσίωσης στον Θεό, μια δέσμευση που τον έχει φέρει να συνεισφέρει πάρα πολύ στις ελληνικές ορθόδοξες κοινότητες στην Ευρώπη μέσω της αγάπης του για την υποτροφία και τη διδασκαλία.

Χάρη στην αφοσίωσή του και τη γενναιοδωρία του, πολλοί υποστηρικτές έχουν έρθει σε επαφή με τον πλούτο και την ομορφιά της ορθόδοξης κουλτούρας και έχουν εμπνευστεί από ιδανικά και αξίες που πάντα θα κοσμούν.

Η αποστολή του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου τον φέρνει τώρα στην άλλη άκρη του κόσμου, σε έναν λαό που τιμά την αρχαία πίστη του σε μια νέα γη. Είμαι βέβαιος ότι θα αγκαλιάσει το νέο του ρόλο στην υπηρεσία της αυστραλιανής Ορθόδοξης κοινότητας με την ίδια δύναμη και θάρρος που έχει χαρακτηρίσει την αποστολή του μέχρι στιγμής.
Κι όπως αναφέρεται στην επιστολή προς Ρωμαίους 10:15 «ὡς ὡραῖοι οἱ πόδες τῶν εὐαγγελιζομένων εἰρήνην, τῶν εὐαγγελιζομένων τὰ ἀγαθά!
Είμαστε πράγματι ευλογημένοι που ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος έφτασε στις ακτές μας.

Φυσικά, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ακολουθεί στα χνάρια τον Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό Χαρκιανάκη. Σε μια μακρά και διακεκριμένη ζωή, ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός έδωσε πάνω από σαράντα χρόνια υπηρεσίας στην Αυστραλιανή Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Θυμάμαι θερμά τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο να εκπληρώνει πολλά χρόνια υπηρεσίας ιερέων εδώ στην Αυστραλία και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσους συγκεντρώθηκαν για να μοιραστούν τον εορτασμό αυτής της θαυμάσιας στιγμής.

Ο Θεός να ευλογεί την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αυστραλία και ο Θεός να συνεχίσει να ευλογεί την Αυστραλία».

https://www.orthodoxianewsagency.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s