Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου στην παραγκούπολη του Κρου Μπέυ, στη Φρητάουν…

( πηγή : romfea.gr )

Το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου 2018,  η Α.Θ.Μ. ο Ορθόδοξος  Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ κατέθεσε θεμέλιο λίθο για την ανέγερση Ορθόδοξου δημοτικού σχολείου στην πιο εξαθλιωμένη περιοχή του πλανήτη, στην παραγκούπολη του Κρου Μπέυ, στην καρδιά την πρωτεύουσας της Σιέρρα Λεόνε, όπου ο Πατριάρχης πραγματοποιεί πενταήμερη ποπιμαντική επίσκεψη.

Στην παραγκούπολη του Κρου Μπέυ ζουν 27 χιλιάδες άνθρωποι εκ των οποίων 7 χιλιάδες είναι παιδιά, που πραγματικά ζουν κάτω από τι πιο εξαθλιωμένες συνθήκες που υπάρχουν στον πλανήτη και που τα παιδιά λόγω του μη εμβολιασμού τους πεθαίνουν πριν γιορτάσουν τα 5α τους γενέθλια.

Για την εκπαίδευση αυτών των παιδιών μέχρι σήμερα υπήρχε ένα υποτυπώδες σχολείο δύο τάξεων με ανύπαρκτες εγκαταστάσεις υγιεινής.

Στις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις του περασμένου χειμώνα ο καταυλισμός θρήνησε 300 νεκρούς ενώ περισσότερες από 3 χιλιάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ο θεμέλιος λίθος κατατέθηκε στην παρουσία της Δημάρχου της πόλης, του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της κοινότητας των κατοίκων της παραγκούπολης.

Ο Μακαριώτατος βαθιά συγκινημένος ευχαρίστησε τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χαλανδρίου που θα συμβάλουν καθοριστικά στην ανέγερση του νέου σχολείου που θα αναβαθμίσει την ποιότητα εκπαίδευσης των παιδιών του καταυλισμού.

Ο εκπρόσωπος της κοινότητας των κατοίκων του Κρου Μπέυ με μεγάλη συγκίνηση ευχαρίστησε την Ορθόδοξη Εκκλησία για το θεάρεστο έργο που ανέλαβε να υλοποιήσει στον καταυλισμό τους, είπε πως είναι ένα από τα παιδιά που μεγάλωσαν στον καταυλισμό και που στερήθηκε της βασικής εκπαίδευσης και πως σήμερα για πρώτη φορά στην ζωή του θα κοιμηθεί ήσυχος και χαρούμενος.

Νωρίτερα ο Πατριάρχης έγινε θερμά δεκτός από την νεοεκλεγείσα Δήμαρχο της Πόλης Yvonne Aki Sawyerr στο Δημαρχείο της πόλης, που κατά την διάρκεια των σκληρών χρόνων της δουλείας, οι διακινητές των σκλάβων τον χρησιμοποιούσαν ως χώρο φύλαξής των σκλάβων πριν τους φορτώσουν στα καράβια με προορισμό την Βραζιλία.

Η πρωτεύουσα της Σιέρρα Λεόνε είναι η πόλις που δέχτηκε τους πρώτους ελεύθερους σκλάβους που επέστρεψαν στην Αφρική και για αυτό ονομάστηκε Φρήταουν δηλαδή Ελευθερούπολις.

Η κυρία Δήμαρχος συγκινημένη για την παρουσία του Πατριάρχη στην πόλη της, του πρόσφερε το κλειδί της πόλης και τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον της Ορθόδοξης Εκκλησίας να στηρίξει τους πονεμένους κατοίκους της Φρήτάουν και ιδαίτερα τα μικρά παιδιά.

Ο Πατριάρχης στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε την κυρία Δήμαρχο για την υποδοχή και την διαβεβαίωσε ότι το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής θα είναι πάντα παρόν σε όλες τις προσπάθειές της για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων όχι μόνο της πρωτεύουσας αλλά όλης της χώρας.

https://ierapostoli.wordpress.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s