Η «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ΤΣΙΠΡΑ-ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ή ΤΟΥ… ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ;

Μια βασική… «λεπτομέρεια», που διαφεύγει από πολλούς.

Ο κ. Ιερώνυμος εκκλησιολογικά και κανονικά είναι μόνο Μητροπολίτης Αθηνών και Πρόεδρος της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Δεν είναι Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η Εκκλησία της Ελλάδος, ως Αυτοκέφαλη, δεν έχει…

Πρώτο, Προκαθήμενο, αλλά Προκαθημένη αυτής είναι η Σύνοδος και μόνο.

Αυτό της παραχωρήθηκε με τον Πατριαρχικό και Συνοδικό Τόμο του 1850 και ήταν το αιώνιο και διαρκές «επιτίμιο» που της επέβαλε για την αδικαιολόγητη, αντικανονική και μητροκτόνα αποστασία της η Μήτηρ Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.

Συνεπώς, ο κ. Ιερώνυμος εκκλησιολογικά, ηθικά και κανονικά δεσμεύει μόνο τον εαυτόν του και τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Αθηνών. Κανέναν άλλο, εάν δεν έχει την προηγούμενη εξουσιοδότηση και εντολή από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το ερώτημα είναι: Υπάρχει τέτοια εξουσιοδότηση; Του έδωσε το δικαίωμα και την εντολή, κατά πλειοψηφίαν έστω, το Σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ώστε να προχωρήσει σε… «μυστική διπλωματία» με την Κυβέρνηση, και προσωπικά με τον κ. Τσίπρα, και να καταλήξει στις «συμφωνίες» που ανακοινώθηκαν χθες;

Καλούνται οι Ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας να τοποθετηθούν. Είτε προσωπικώς και δημοσίως άμεσα, εδώ και τώρα, είτε να ζητήσουν την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας και να ενημερώσουν κλήρο και λαό υπεύθυνα για το ποια είναι η επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Η προσωπική άποψη, οι προσωπικοί τακτικισμοί και πολιτικαντισμοί του Μητροπολίτου των Αθηνών δεν ενδιαφέρουν κανένα.

Μόνο άλλοθι δίνουν στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνησή του, ώστε να αποσβήσουν κάθε στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας που σημαίνει Ρωμιοσύνη, δηλαδή Ορθοδοξία και Ελληνισμό, και να το υποκαταστήσουν με τις αριστερίστικες ιδεοληψίες παρωχημένων εποχών, που πλέον δεν πείθουν και δεν συγκινούν ούτε τους πιο… «ρομαντικούς» του είδους…

Γιατί το μεγαλύτερο ατόπημα, που συνενοχικά με τον κ. Τσίπρα διέπραξε ο Μητροπολίτης των Αθηνών, είναι ότι επέτρεψε την συμψηφιστική και παραπλανητική συνεκφορά δύο εντελώς διαφορετικών ζητημάτων: του καθεστώτος της μισθοδοσίας του Κλήρου αφενός και της θρησκευτικής ταυτότητος του Έθνους αφετέρου.

Και αυτό που προκύπτει ως νοσηρό συμπέρασμα αυτής της ανίερης διαπλοκής είναι ότι εμφανίζεται η Εκκλησία της Ελλάδος, στο πρόσωπο του Μητροπολίτου των Αθηνών, να παρέχει την «ευλογία» της προς την Κυβέρνηση για την επιβολή της λεγόμενης «θρησκευτικής ουδετερότητας», δηλαδή για την αποκαθήλωση Ιερών Συμβόλων του Γένους μας, για τα οποία θυσιάστηκαν πάλιν και πολλάκις οι πρόγονοί μας, Μάρτυρες και Ήρωες του Γένους.

https://romalewfronimati.blogspot.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s