Ιστορική Θεία Λειτουργία στο νέο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας (ΦΩΤΟ)

proti

Δεν πέρασαν τρία χρόνια από τον θεμέλιο λίθο για την κατασκευή του νέου Καθεδρικού Ναού Tης Του Θεού Σοφίας στη Βαρσοβία, και στις 19 Μαϊου πραγματοποιήθηκε ένα ιστορικό γεγονός για την Εκκλησία της Πολωνίας.

Συγκεκριμένα στις 19 Μαϊου 2018 για πρώτη φορά εντός του υπό ανέγερση Ιερού Ναού, τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Πολωνίας κ. Σάββα.

Επίσης συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ (Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου), ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας (Πατριαρχείο Μόσχας) και πλειάδα Ιεραρχών άλλων Εκκλησιών.

Να αναφερθεί ότι ο Ιερός Καθεδρικός Ναός ήταν κατάμεστος, όχι μόνο από πιστούς της Βαρσοβίας, αλλά και από διάφορα μέρη της Πολωνίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σάββας φανερά συγκινημένος για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, τόνισε την ιδιαίτερη χαρά που συλλειτούργησαν όλοι μαζί ενωμένοι και κοινωνήσαν από κοινό ποτήριο.

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας ευχαρίστησε τους ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά για την ανέγερση του Καθεδρικού Ναού, καθώς και όλους εκείνους που συμβάλουν οικονομικά για να ολοκληρωθεί το έργο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα ο αγιασμός του τετράπλευρου σταυρού, ο οποίος τοποθετήθηκε στον κύριο τρούλο του Καθεδρικού Ναού Της Του Θεού Σοφίας.

Φωτογραφίες: Jarosław Charkiewicz

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s