Παρελαύνουν άλλοι για να τιμήσουν τους αγίους και άλλοι τους Σοδομίτες!

+Επίκαιρα άρθρα από τη Ρωσική Εκκλησία 

Ουρές για να προσκυνήσουν τον άγιο Νικόλαο στη Μόσχα. 

      Οι Ορθόδοξοι είναι ένα σώμα με τον Χριστό διά των αγίων Μυστηρίων στα οποίαπροσέρχονται κατά την εντολή του: «λάβετε φάγετε. τούτο εστί το σώμα Μου». (Μαρ. 14:22).

 

Την τιμή προς το σώμα των Αγίων έδειξε ο Κύριος και στον εαυτό του, όταν επέτρεψε στιςγυναίκες την έκχυση μύρου επάνω Του. Και οι μυροφόρες γυναίκες που τον άλειψαν μύρο κατά τον ενταφιασμό, ήταν οι πρώτες που αξιώθηκαν να τον δουν μετά την Ανάστασή Του.

     Υπάρχουν τώρα πολλοί που δεν θέλουν να αντιληφθούν την αρμονία και την δύναμη καιτην σοφία του Θεού που φανερώνεται από τα δημιουργήματά Του. Αυτοί είναι χωρίςδικαιολογία. «Διότι το γνωστόν του Θεού είναι φανερό σαυτούς. Διότι ο Θεός τοφανέρωσε σαυτούς. Επειδή τα αόρατα αυτού (ιδιώματα) από κτίσεως κόσμου διά τωνδημιουργημάτων νοούμενα καθορώνται. Και η αιώνια Αυτού δύναμη και η αγιότης (που είναι δύο από τα ιδιώματά Του)». (Ρωμ. 1:19-21). Στο τέλος σαν αδιόρθωτοι παραδίδονται, κατά την επιθυμία τους, από τον Θεό  στα πιο αισχρά πάθη: «Διά τούτο και παρέδωσε αυτούς ο Θεός στις επιθυμίες των καρδιών τους σε ακαθαρσία, να ατιμάζονται τα σώματά τους από τους ίδιους»! (Ρωμ. 1:24).

    

        Επίκαιρα άρθρα από τη Ρωσική Εκκλησία μας τονίζουν τη διαφορά στο πως βλέπουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί την καταξίωση του σώματος και πως οι ξεπεσμένοι πνευματικά δυτικοί:

      1. Η Ρωσία διοργανώνει επίσημες παρελάσεις για να τιμήσει τους αγίους, η Ευρώπη για να ευχαριστεί τους Σοδομίτες και τις επιχειρήσεις… – Συμμετέχων στη μεταφορά των κειμηλίων του Αγίου Νικολάου στη Ρωσία.

        Μόσχα, 8 Ιουνίου, Interfax – Ο ειδικός για τα Ορθόδοξα ιερά λείψανα Μιχαήλ Αρτέγιεφσυνέκρινε το σεβασμό προς τους αγίους στη Ρωσία και στην Ευρώπη και κατέληξε στοσυμπέρασμα ότι οι Ρώσοι τείνουν σε «αυτοκρατορικές» τελετές, οι οποίες αντιστοιχούν στηνπαράδοση.

       «Σήμερα η Μόσχα δείχνει ένα παράδειγμα προγενέστερων καθολικών γιορτών, όπως το Παρίσι, η Ρώμη, η Βενετία συνήθιζαν να το γιορτάζουν. Σήμερα όλα είναι πολύ πιο απλά εκεί.Μόνο σοδομίτες και επιχειρήσεις οργανώνουν δυνατές παρελάσεις εκεί! Ίσως, αυτή είναι η κύρια διαφορά, δήλωσε ο Αρτέγιεφ, ο οποίος είναι επίσης συντονιστής των κέντρων μελέτης Ορθοδόξων ιερών στο Ρωσικό Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο και στη Μητρόπολη της Αγίας Πετρούπολης διευθυντής του φιλανθρωπικού ιδρύματος Ιερής Κληρονομιάς.

       Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν είδαν (οι ντόπιοι) τα λείψανα του Αγίου Νικολάου στο Μπάρι να φεύγουν, υπήρξε μια αίσθηση ενός μέλους μιας οικογένειας που αναχώρησε (…) Ότανπαρακολουθούσαμε τη ζωντανή εκπομπή της συνάντησης (υποδοχής) στη Μόσχα, είχαμε μιαεντύπωση για αυτοκρατορικό, παγκόσμιο γεγονός»….

       Θα έλεγα ότι σήμερα βλέπουμε την (κάποτε) παραδοσιακή ευρωπαϊκή εκκλησία του Αγίου Νικολάου μόνο στη Ρωσία. στην Ευρώπη είναι μάλλον μια εξαίρεση παρά ένας κανόνας», ανέφερε ο Αρτέγιεφ.

       Εξήγησε ότι η Καθολική Εκκλησία λατρεύει τον Άγιο Νικόλαο ως τοπικό άγιο, «ο εορτασμός του δεν είναι υποχρεωτικός» και ο Arteyev πιστεύει ότι είναι αποτέλεσμα μιας«ορθολογιστικής πολιτικής που υπαγορεύεται από δυνάμεις εχθρικές προς τηνΕκκλησία». Πηγή: http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=13850

             2. Περίπου 500.000 προσκυνητές υποκλίνονται στα λείψανα του Αγίου Νικολάου σχηματίζοντας γραμμές 3 χιλιομέτρων έξω από τον καθεδρικό ναό της Μόσχας.

        Μόσχα, 8 Ιουνίου, Interfax – Ήδη μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν προσκυνήσει ταλείψανα του Αγίου Νικολάου τις δύο εβδομάδες από τότε που ήρθαν στη ρωσική πρωτεύουσα. «Μέχρι σήμερα, ο αριθμός των προσκυνητών έχει φτάσει σε μισό εκατομμύριο κατοίκους, η γραμμή έχει κατά μέσο όρο τρία χιλιόμετρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Κυρίλλου, Αλέξανδρος Βόλκοφ, στο Interfax-Religion την Πέμπτη.

Γραμμή 3 χιλιομέτρων μέχρι τον καθεδρικό ναό, των προσκυνητών του αγίου Νικολάου 

      Μεταξύ των προσκυνητών που ήρθαν να προσκυνήσουν τον άγιο αυτές τις ημέρες ήταν οΡώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από τους διοργανωτές τηςεισαγωγής των λειψάνων στη Ρωσία, 18.000 έως 48.000 άνθρωποι έρχονται κάθε μέρα για ναπροσκυνήσουν στα λείψανα του Αγίου Νικολάου στον καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρα. Ομέσος χρόνος παραμονής στη γραμμή είναι περίπου εννέα ώρες. Το ιερό λείψανο θα εμφανίζεται στην εκκλησία της Μόσχας μέχρι τις 12 Ιουλίου και θα βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη στις 13-28 Ιουλίου. Στις 21 Μαΐου τα λείψανα του Αγίου Νικολάου έφτασαν στη Ρωσία από παπική βασιλική στο Μπάρι για πρώτη φορά στην ιστορία…

Πηγή: http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=13853

      17-6-2017 

Λεόντιος Μοναχός Διονυσιάτης

https://www.imdleo.gr/

One thought on “Παρελαύνουν άλλοι για να τιμήσουν τους αγίους και άλλοι τους Σοδομίτες!”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s