Συναρπαστικές εικόνες από τις ερήμους του κόσμου!!!

Συναρπαστικές εικόνες από τις ερήμους του πλανήτη (1)

 

Μπορεί με τη λέξη έρημος να μας έρχονται στο μυαλό μόνο εικόνες από αμμόλοφους και πολύ υψηλές θερμοκρασίες αλλά ο πλανήτης μας, μας προσφέρει ακόμη περισσότερες συναρπαστικές εικόνες. Από τις ερήμους με άμμο μέχρι την μεγαλύτερη παγωμένη έρημο της Ανταρκτικής.

Δείτε εικόνες μερικές από τις πιο συναρπαστικές…

  • 1. Σαχάρα

Συναρπαστικές εικόνες από τις ερήμους του πλανήτη (2)

Συναρπαστικές εικόνες από τις ερήμους του πλανήτη (3)

Αποτελεί αδιαμφισβήτητα την πιο δημοφιλή έρημο ενώ και το ίδιο της όνομα στην πραγματικότητα σημαίνει έρημος. Καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Αφρικής και εκτός από αμμώδεις εκτάσεις έχει επίσης πετρώδη τμήματα και βραχώδη όρη. Διαθέτει επίσης λίμνες και ανάμεσα στις πιο γνωστές οάσεις της είναι η Σίουα, η Αρέγκ και η Φαράφρα.

  • 2. Ατακάμα

Συναρπαστικές εικόνες από τις ερήμους του πλανήτη (4)

Συναρπαστικές εικόνες από τις ερήμους του πλανήτη (5)

Η έρημος Ατακάμα βρίσκεται στη βόρεια Χιλή και αποτελεί μια άνυδρη έκταση αποτελούμενη από λεκάνες αλάτων, άμμου και ξερής λάβας. Έχει έκταση 181.300 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι τόσο ξηρή ώστε έχουν καταγραφεί περίοδοι ως και 400 έτη χωρίς βροχή. Τα τοπία της είναι τόσο εντυπωσιακά ώστε έχουν χρησιμοποιηθεί και για προσομοιώσεις του πλανήτη Άρη.

  • 3. Ανταρκτική

Συναρπαστικές εικόνες από τις ερήμους του πλανήτη (6)

Συναρπαστικές εικόνες από τις ερήμους του πλανήτη (7)

Καλυμμένη εξ’ ολοκλήρου με πάγο και είναι εκείνη με το περισσότερο νερό (λόγω των πάγων) αλλά και η ξηρότερη έρημος λόγω της έλλειψης βροχής. Έχει έκταση πάνω από 14 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα και οι εικόνες που προσφέρει είναι άκρως εντυπωσιακές και βέβαια… παγωμένες.

  • 4. Έρημος Ναμίμπια

Συναρπαστικές εικόνες από τις ερήμους του πλανήτη (8)

Συναρπαστικές εικόνες από τις ερήμους του πλανήτη (9)

Στη συγκεκριμένη έρημο μπορεί να δει κανείς σπάνιες και εντυπωσιακές εικόνες. Διαθέτει μερικούς από τους ψηλότερους αμμόλοφους ενώ σε κάπιοια σημεία της φτάνει μέχρι τον Ατλαντικό Ωκεανό δίνοντας συγκλονιστικές εικόνες. Σε εκείνο το σημείο, το ξανθό και πορτοκαλί χρώμα της έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με το μπλε της θάλασσας.

http://www.otherside.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s