ΗΠΑ: Δεν βγάζεις άδειες «γάμου» σε ομοφυλόφιλους; Πας φυλακή.

Στη φυλακή οδηγήθηκε η χριστιανή δημόσια υπάλληλος KimDavis από το Κεντάκι των ΗΠΑ.

Κρίθηκε ένοχη για «περιφρόνηση δικαστηρίου», επειδή αρνείται να εκδώσει άδειες “γάμου” σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε τον περασμένο Ιούνιο ότι τα ζευγάρια του ιδίου φύλου έχουν δικαίωμα να “παντρεύονται” με βάση το αμερικανικό Σύνταγμα.

Η Ντέιβις όμως αρνείται να εκδώσει άδειες, επικαλούμενη τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις. «Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι ο θεοίδρυτος θεσμός του γάμου είναι μεταξύ άνδρα και γυναίκας», είπε.

«Επίσης, το Σύνταγμα της Πολιτείας του Κεντάκι στο οποίο έδωσα τον όρκο μου τον Ιανουάριο, αναφέρει ότι ο γάμος είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, και αυτό είναι το Σύνταγμα στο οποίο έχω ορκιστεί να φυλάξω», είπε.

Ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε τη σύλληψή της, ζητώντας από τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο δικαστήριο να οδηγήσουν την γυναίκα στο κρατητήριο.

Εναντίον της υπαλλήλου είχαν στραφεί τέσσερα ζευγάρια, στα οποία είχε δηλώσει ότι δεν εκδίδει πιστοποιητικά «κατ’ εντολή του Θεού».

Ο δικαστής είπε ότι η εντολή του για έκδοση αδειών γάμου ισχύει για όλους και όχι μόνο για τα τέσσερα ζευγάρια ομοφυλόφιλων που μήνυσαν την Ντέιβις, επειδή «δεν έκανε τη δουλειά της».

Στην Ντέιβις δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία: Μπορούσε να μην εκδίδει άδειες «γάμου» ατόμων του ιδίου φύλου, αλλά απλώς να συμφωνήσει να μην παρεμβαίνει στους πέντε αναπληρωτές υπαλλήλους, οι οποίοι θα την αντικαταστήσουν.

Όμως μέσω του δικηγόρου της Mat Staver, η Davis το αρνήθηκε.

Ο Staver είπε αργότερα στο CNN ότι η Davis θα άφηνε να εκδίδονται άδειες «γάμου», εάν το όνομα και ο τίτλος της δεν εγγράφονταν πάνω σε αυτές.

«Επειδή σύμφωνα με το σκεπτικό της φαίνεται να εξουσιοδοτεί κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις χριστιανικές της πεποιθήσεις της», είπε. «Είναι θέμα συνείδησης».

Νωρίτερα ο δικαστής που εξέδωσε την απόφαση, είπε ότι η Daviθα παραμείνει στη φυλακή μέχρι «να συμμορφωθεί με την απόφαση».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

One thought on “ΗΠΑ: Δεν βγάζεις άδειες «γάμου» σε ομοφυλόφιλους; Πας φυλακή.”

  1. Γεια σας! Δν γνωρίζω που αλλού θα μπορούσα να αναφέρω αυτα που θέλω γι αυτο και τα γράφω εδώ. Ελπίζω να τα δείτε και να έχω την ανταπόκρισή σας μέσω του μειλ μου. Είσασταν ένα απο τα καλύτερα Χριστιανικά site μέσα απο το οποίο συνεχώς και αδιαλείπτως ενημερωνώμουν για τις υπό τέλεσιν Θείες Λειτουργίες και Εσπερινών και κατέβαζα τα κείμενα αυτών προς μελέτη. Αυτό εδώ και πολύ καιρό για μεγάλη μου λύπη έχει σταματήσει. Γιατί??????????? Είναι άκρως λυπηρό ένα απο τα καλύτερα site σαν το δικό σας να έχει πάρει αυτή τη στιγμή τη μορφή ενός κοινωνικοπληροφοριακού site. Πως θα βρίσκουμαι πλέον τα κείμενα της κάθε ημέρας? και μάλιστα στη μορφή που τα αναρτούσατε εσείς? (α΄ χορός , β΄ χορός κλπ δλδ αυτές τις αναλύσεις που κάνατε στα κείμενα)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s