Το δικό μου ΟΧΙ – Μια Μάνα γράφει για το δημοψήφισμα

Δεν ξέρω τι παιχνίδια μπορεί να παίζει ο Τσίπρας, ή από που μπορεί να πηγάζει το περισσό θάρρος ή θράσος του. Καλώς ή κακώς, αυτός ο Τσίπρας, δεν τον ξέρω προσωπικά, πρότεινε να γίνει στη χώρα μου κάτι το οποίο λέγεται δημοψήφισμα και τελικά αποφασίστηκε ότι ναι, θα γίνει.

 
 

Θα με ρωτήσουν λοιπόν εμένα προσωπικά και τον καθένα από εμάς να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα με ένα ναι ή ένα όχι. Πόσο συχνά συμβαίνει αυτό; Δεν μου έχει ξανατύχει και ίσως να μην ξαναεμφανιστεί άλλη τέτοια ευκαιρία στη ζωή μου. Να έχω την τιμή, σαν να βρίσκομαι κι εγώ στη Βουλή των Ελλήνων, να ψηφίσω όπως οι εκλεγμένοι τριακόσιοι, ναι ή όχι σε κάποιους νόμους που αφορούν τη χώρα μου, εμένα και τους συμπολίτες μου. Τι τιμή, να μου δίνεται τέτοια θέση στη Βουλή των Ελλήνων και ταυτόχρονα όμως τι ευθύνη!!!

Πώς λοιπόν θα ψηφίσω; Μία ευκαιρία έχω και μόνο ένα ναι ή ένα όχι μπορώ να αρθρώσω. Κι όμως η ευθύνη είναι μεγάλη και ο καθένας μας πρέπει να σεβαστεί καταρχήν ο ίδιος τον εαυτό του και να σκεφτεί πολύ καλά τι θα απαντήσει στην ερώτηση που μας κάνουν, καλή ή κακή. 

Είναι ντροπή που υπάρχουν τόσο πολλοί άνθρωποι, φυσικά ο καθένας με τα συμφέροντά του, που έχουν αποφασίσει να μας καπελώσουν και πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να σκεφτούν για εμάς, να ερμηνεύσουν το ερώτημα για εμάς, να μας αλλάξουν το ερώτημα (!!!!) και τέλος να μας πουν και τι πρέπει να ψηφίσουμε. 

Εγώ αυτούς δεν τους ακούω. Εγω θα διατηρήσω το δικαίωμά μου να απαντήσω ως έλλογο και όχι ως άλογο ον και θα επιλέξω να ψηφίσω έτσι όπως θα ήθελα να ψηφίζουν πάντα οι τριακόσιοι εκπρόσωποί μας στη Βουλή. Βάση του ερωτήματος και της συνειδήσεώς μου και όχι βάση των ερμηνειών κάποιων τρίτων, όποιοι κι αν είναι αυτοί. 

 

Στο κάτω κάτω της γραφής αν θέλουν τόσο να μάθουν αν ο κόσμος θέλει ευρώ ή δραχμή ας κάνουν μια δημοσκόπηση ακόμα, αφού τις άλλες δεν τις πιστεύουν και μάλιστα παράλληλα με το δημοψήφισμα. Ας μας αφήσουν να ψηφίσουμε σαν ελεύθεροι άνθρωποι, να πούμε την αλήθεια μας σχετικά με τα μέτρα, έστω κι αν δεν ισχύουν, και μετά ας απαντήσουμε και στους δημοσκόπους, πάλι σαν ελεύθεροι άνθρωποι αν θέλουμε ευρώ ή δραχμή. Τη γνώμη μας ζητούν και τη γνώμη μας δεν θέλουν να ακούσουν.

Δεν είναι όμως αυτό. Δεν είναι ότι δεν θέλουν να ακούσουν τη γνώμη μας για τα μέτρα τους. Την ξέρουν τη γνώμη μας για τα μέτρα αυτά. Η γνώμη αυτή εκφράστηκε με την καταψήφιση των κομμάτων και των βουλευτών αυτών που ψήφιζαν ναι σε όλα κάθε φορά που ψηφίζονταν μέτρα-μνημόνια στη Βουλή τα χρόνια αυτά της κρίσης με την απειλή πάντα ότι βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού. Και με αυτόν τον τρόπο είχαν ψηφιστεί τελικά τερατώδη πράγματα ενάντια στη χώρα μας και ενάντια στους πολίτες της. Τώρα με την ίδια ακριβώς απειλή και με το χέρι στη σκανδάλη βάζουν εμάς στη θέση των βουλευτών αυτών. Αυτούς που πολλοί ονομάζουν προδότες, προσκυνημένους, αλήτες, κλέφτες. 

Και λοιπόν να που βρισκόμαστε στη θέση τους. Τι θα κάνουμε; Θα ψηφίσουμε, ο καθένας από εμάς, όπως θα θέλαμε να είχαν ψηφίσει και να ψήφιζαν πάντα οι εκπρόσωποί μας. Έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε με την ψήφο μας τι είδους ηγέτες αξίζουμε να έχουμε. Ηγέτες δειλών ή ηγέτες ανθρώπων.

Εγώ με βάση αυτό το σκεπτικό προτίθεμαι να ψηφίσω. Και συγκεκριμένα ως ελεύθερος άνθρωπος.

Όσο τώρα για το ότι ψηφίζοντας όχι εγώ ή όλοι μας, θα ρίξουμε εμείς τη χώρα σ΄ αυτόν τον περιβόητο γκρεμό, σ ΄αυτα τα ξακουστά βράχια, εγώ αυτά τα ακούω βερεσέ. Ο καθένας έχει την ευθύνη των πράξεών του και μόνο. Εμένα μου τίθεται ένα ερώτημα και θα το απαντήσω κατά συνείδηση. Τώρα αν οι εταίροι αποδειχτούν κτήνη και μας κατασπαράξουν δε νομίζω ότι είναι φρόνιμο να κάνει κανείς παρέα με κτήνη ή όρνια σαν κι αυτούς εκτός κι αν θέλει να τους μοιάσει. Κι εγώ όπως προείπα θα επιλέξω να παραμείνω άνθρωπος και δε θα δεχτώ να βάψω τα χέρια μου με αίμα συνταξιούχων, απελπισμένων αυτόχειρων, αρρώστων συνανθρώπων μου μόνο και μόνο για να σώσω την πάρτη μου. Το αν θα σωθεί η χώρα είναι στα χέρια άλλων -και κανείς να μην δεχθεί αυτόν τον εκβιασμό. Αν θέλουν αίμα ας το πάρουν μόνοι τους. Το κρίμα στο λαιμό τους.

Μαύρη Ελισάβετ
Πάρος 2/7/15

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s