Χριστός γεννάται· δοξάσατε! ( Χριστούγεννα στη Τόνγκα ). Christ is born, give glory! ( Orthodox Christmas in Tonga – first time )

by ierapostoli

Αγαπητοί αδελφοί, «Χριστός γεννάται· δοξάσατε». Για πρώτη φορά φέτος ακούστηκαν τα λόγια αυτά του υμνωδού στη μακρινή Τόνγκα. Ο αντίλαλός τους φθάνει σε κάθε γωνιά της Ωκεανίας.

 Ο Θεός μπαίνει στη ζωή και την Ιστορία των Νησιωτών και η χαρά που σκορπίζει στις αγνές ψυχές τους καθρεπτίζεται στα αθώα τους πρόσωπα. Η Ωκεανία αποφασίζει να ακολουθήσει το Σωτήρα του κόσμου Κύριον ημών Ιησού Χριστό, τη στιγμή που η Ευρώπη κλείνει τις πόρτες της σε Εκείνον στον οποίον οφείλει τα πάντα και τις ανοίγει στις ψευτοθρησκείες  και στα είδωλα του υλισμού και της αθεΐας.

Ήρθε στη γη το φως του κόσμου, ο Χριστός, για να φωτίσει τους ανθρώπους, αλλά τι κρίμα! Αυτοί αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φως. Όσοι όμως ακολούθησαν πιστά το Θεάνθρωπο Ιησού τούς έδωσε την εξουσία να είναι παιδιά του Θεού. Ανάμεσα σ’ αυτούς συγκαταλέγονται και οι Ελληνες, οι οποίοι από τους πρώτους ζήτησαν να δούν τον Ιησού και εκείνος τους δέχθηκε λέγοντας τα περίφημα λόγια: «Ελήλυθεν η ώρα, ίνα δοξασθή ο Υιος του ανθρώπου» (Ιωαν. 12:23).

Και είναι αλήθεια ότι με τη Χάρι Του ο Ελληνισμός δόξασε το Χριστό και δοξάστηκε από το Χριστό. Παράλληλα με τον Παρθενώνα έκτισε την Αγια-Σοφιά και πλάι στον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη και τους άλλους φιλοσόφους ανεδειξε το Μέγα Βασίλειο, τον Ιωάννη το Χρυσόστομο, τον Ιερό Φώτιο και τους άλλους αγίους και σοφούς Πατέρες και Οικουμενικούς Διδασκάλους.

Το Φως του Χριστού μεταλαμπαδεύτηκε από τους Ιεραποστόλους Μεθόδιο και Κύριλλο στην Ευρώπη και σε άλλα σημεία της γης όπου άλλοι πολλοί Ιεραπόστολοι το μετέφεραν και το μεταφέρουν μέχρι σήμερα δοξάζοντας το ονομα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Ο Χριστός έδωσε σε μας τους Ελληνες το προνόμιο και την υψηλή αποστολή να κρατούμε αγνή και ανόθευτη την Ορθόδοξη πίστη και να τη μεταδίδουμε στα άλλα έθνη μαζί με τον πολιτισμό μας που είναι κάτι το ξεχωριστό και αποτελεί την βάση κάθε υγιούς πολιτισμού.

«Χριστός γεννάται», αδελφοί Ορθόδοξοι Ελληνες. Μακριά από τα ψεύδη και τις πλάνες, τις ειδωλολατρείες και τις παραθρησκείες.

Ο Χριστός είναι η Αλήθεια και η Ζωή η αληθινή και Αυτόν πρέπει να ακολουθούμε πιστά και πάντα.
Ευχομαι ο Χριστός που γεννήθηκε στη φάτνη της Βηθλεέμ να γεννηθεί και στη καρδιά του καθενός μας και η Χάρη του να μην αφήσει ποτέ αβοήθητη και απροστάτευτη την ευλογημένη μας Πατρίδα.

Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά και ελπιδοφόρο και χαρούμενο το Nέο Έτος 2015.

† Ο Νέας Ζηλανδίας Αμφιλόχιος

 http://ierapostoles.gr/?p=7047
 
Dear brothers,

“Christ is born, give glory!”

These words of the composer were heard in the far Tonga islands for the first time, this year. Their echo reaches every corner of Oceania.

God enters the life and history of Pacific Islanders and the joy that He spreads to their pure souls is mirrored in their innocent faces. Oceania decides to follow the Savior of the world, our Lord Jesus Christ, at a time when Europe shuts its doors to Him, whom it owes everything to, and opens them to the false religions and the idols of materialism and atheism.

The Light of the world, Christ, came to Earth, in order to illuminate people, but what a pity! They loved darkness more than light. But to those who faithfully followed the Godman Jesus, He gave them the power to be children of God.

Christ’s Light was handed down by missionaries Cyril and Methodius along Europe and other regions of the world, where many other missionaries carried and still carry it until now, glorifying the name of Orthodoxy.

Christ gave us the privilege and high mission to keep the Orthodox faith pure and unadulterated and to transmit it to other nations.

“Christ is born”, Orthodox brothers. Away from the lies and delusions, idolatries and cults.

Christ is the Truth and the real Life and we must follow Him faithfully and forever.
I pray that Christ, who was born in the manger of Bethlehem, will also be born in the heart of each of us and His grace will never leave us helpless and defenseless.

Merry Christmas, Many Happy Returns and a hopeful and joyful New Year 2015.

†Amphilochios of New Zealand

http://orthodoxmission.org.gr/?p=6605

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Τώρα σας συμβουλεύω να κάμετε από κομβολόγι μικροί και μεγάλοι και να το κρατήτε με το αριστερό χέρι, και με το δεξιό να κάμνετε τον σταυρόν σας και να λέγετε: Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ και Λόγε του Θεού του ζώντος, διά της Θεοτόκου και πάντων των Αγίων ελέησόν με τον αμαρτωλόν και ανάξιον δούλον σου.

Αρέσει σε %d bloggers: